@Fotografie

Photoshop tutorial / Werken met Photoshop Actions

19 september 2016

Hoe ik mijn foto's bewerkHet lijkt eeuwen geleden dat ik niet heb geblogd en om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik kreeg een nieuw idee in mijn hoofd voor mijn blog. Natuurlijk vind ik het hartstikke leuk om over beauty te schrijven en dit zal ik dan ook nog steeds blijven doen, maar met mindere mate. De titel zegt al genoeg: mijn blog gaat vanaf nu over fotografie, het bewerken van foto’s en de mooiste plekken om te fotograferen met een vleugje beauty. Ik deel mijn tips en tricks met jullie en neem jullie mee op pad! Ik heb er hartstikke veel zin in en vandaag deel ik mijn tips over hoe ik mijn foto’s bewerk in Photoshop.

Vorige week zondag had ik een zwangerschapsfotoshoot met twee geweldig, lieve mensen. Ik word oudtante! Mijn nicht is al ruim 7 maanden zwanger en ik kreeg de eer om foto’s van haar prachtige buik te mogen maken samen met haar man. Met mijn nieuwe lens, de 70-300 mm en mijn 50 mm lens gingen we op pad en kwamen we uiteindelijk terecht bij Oostvaardersplassen. De natuur is daar prachtig en de foto’s zijn erg goed gelukt, al zeg ik het zelf. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik de foto in romantische sferen breng met behulp van Photoshop en Photoshop actions met onderstaande foto!

Hoe ik mijn foto's bewerk 3Photoshop Actions zoeken en downloaden
De Photoshop Actions kun je vinden op Deviantart. Kies er één uit die jij bij de foto vind passen en download deze. Voor deze fotoshoot heb ik een prachtige Photoshop action gekocht bij een andere website. Je kunt ook googlen naar prachtige Photoshop Actions en deze downloaden of kopen. Het is maar wat je net wilt. Download het bestand en pak het .atn bestand en sleep die naar een map waar je hem goed wilt bewaren.

Hoe ik mijn foto's bewerk 2
De action laden in Photoshop
Open Photoshop en klik op het venster “Handelingen”, vervolgens klik je “Handelingen laden” en pak daarvoor datzelfde .atn bestand wat je net in een map heb bewaard. Vervolgens gaat Photoshop het bestand inladen en kun je ermee aan de slag. Voor deze foto vind ik bijvoorbeeld de “Dream Action 2” heel mooi. Gebruik de action die jij mooi vind en er zal een nieuwe laag verschijnen. Als je dan tevreden bent met de bewerking van je foto kun je hem opslaan naar de juiste bestandsnaam.

Resultaat
Hoe ik mijn foto's bewerk 4
Het is eigenlijk een heel simpel trucje. Ik gebruik dit al zolang ik mij kan herinneren dat ik de actions ontdekt heb in Photoshop. Er zitten nog veel meer nieuwe, toffe functies bij die ik snel zal laten zien. Ik houd echt van Photoshop en dit is mijn favoriete manier van het bewerken van foto’s!

Hoe bewerk jij je foto’s?

4 COMMENTS

 • Reply Mariëlle 19 september 2016 at 19:09

  Ik doe het ‘maar gewoon’ via Picmonkey omdat dat gratis is. Maar misschien moet ik toch ook eens wat beters gaan kiezen 😉

 • Reply Saraya 19 september 2016 at 20:19

  Ik probeer zo weinig mogelijk mijn foto’s te bewerken en als ik ze bewerk is het via picmonkey 🙂

 • Reply Stefanie 20 september 2016 at 08:54

  Lieve Maris, We vonden het heel fijn en vertrouwd dat jij onze foto’s maakte. Ook zijn we heel benieuwd hoe ze allemaal zijn geworden. Succes nog met het bewerken. En je blog ziet er super mooi en strak uit! Liefs Stefanie.

 • Reply Rashel Ahmed 29 december 2018 at 10:44

  Amazing article I, I really like your post. thank you so much.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge